The Silent Struggle - Historien om barn med ADHD

In Generell 0 comments

child with adhd

Hvordan kjenne tegnene?

De vanligste problemene hos barn med (oppmerksomhetsunderskudd hyperaktivitetsforstyrrelse), eller som de fleste kjenner vilkårene for karakteristikkene som ADHD, er trassig og aggressiv atferd.
Dette kan være en oppførsel som å nekte (oftere enn andre barn) eller å følge regler og instruksjoner fra foreldre eller lærere.

Barn med ADHD får ofte følelsesmessige utbrudd når de blir bedt om å gjøre ting de finner komplekse eller utfordrende, samtidig som barn som ikke har ADHD opplever de samme utfordringene.

Når barn har utviklet et negativt samspillsmønster, kan disiplin som fungerer med andre barn være ineffektiv for ADHD-barnet. For de fleste barn fungerer det uten problemer, men disse barna med atferdsproblemer, disse tingene er kjent for å mislykkes.

De med ADHD har oftere større risiko for atferdsproblemer i voksen alder som å slite med læringsforskjeller, angst, depresjon, rusmisbruk og selvskading. Ungdom er når barn med ADHD har størst risiko for å utvikle et annet problem som ofte vil følge disse barna senere i livet.

ADHD og atferdshistorien

Definisjonen av ADHD var nesten ukjent i de fleste land på 70- og 80-tallet. Hyperaktive barn ble klassifisert som barn med atferdsproblemer og til og med, i noen tilfeller, kategorisert som mindre intelligente eller mindreverdige individer på mange måter. I dag vet vi bedre og har vært i stand til å forstå ADHD-barn mye bedre enn for noen tiår siden da de ofte ble kategorisert som alvorlig oppførte, eller hindringer blant de "normale veloppdragne" barna uten kunnskapen vi har i dag. Disse barna ble ofte evaluert ut fra deres atferdsproblemer eller mangel på interesse eller oppmerksomhet og deres læringsevner.

Foreldre fikk ofte skylden for oppførselen deres. Lærere ga foreldrene skylden, og foreldrene skyldte på mangel på disiplin og struktur. De kunne ikke håndtere sine impulsive barn eller lære dem å sitte stille som andre eller være roligere som "normale" barn og lytte i en lengre periode. Noen sa til og med at disse barna ble født med dårlige gener.

Med mangel på forståelse ble barn med implosiv oppførsel i barndommen merket i historien på grunn av lite eller ingen forskning. Derfor var kunnskap om disse kildene og deres reelle problemer uklare. Disse problemene som vi i dag kjenner som en kjemisk ubalanse i hjernekjemien til de som er diagnostisert med ADHD og autisme. På grunn av dette fikk barn ofte først skylden for sin problematiske oppførsel og impulsivitet før klassekameratene. I mange tilfeller ble de ydmyket av lærerne og klassekameratene. Mange av disse barna opplevde et systematisk forfall og en alvorlig mangel på selvtillit og tro på seg selv etter år med stille kamp. Dette førte til at personer stilte spørsmål ved seg selv uten å forstå kilden til forskjellene deres sammenlignet med andre barn og senere i livet. Mange ble merket for livet da de la ut på reisen til voksenlivet. De fleste av disse barna fikk ikke like muligheter da de ble voksne.

Studier viser at personer som er diagnostisert med ADHD i dag, eller som vet at de lever med ADHD, kan være svært kreative og intelligente individer. Vi vet også nå at ADHD ikke har noe med IQ eller intelligens å gjøre.

Den ekte Tom Sawyer

tom sawyer adhd

(Ikonisk figur og ADHD-karakteristikk)

Hver person kan bli født med oppmerksomhetssvikt hyperaktivitetsforstyrrelse eller ADHD, til tross for deres sosiale standarder, intelligens eller yrker. Vi har dommere, leger, forskere og administrerende direktører for verdensomspennende selskaper med ADHD. Selv om mange ADHD-barn sliter med læring eller andre atferdsproblemer, er det ikke alle individer som har problemer som lærevansker eller planlegging på grunn av ADHD. Det kan være ulike faktorer eller egenskaper mellom individer.

Vi kan se ikoniske karakterer gjennom historien vår. Vi kan ta et eksempel fra litteraturen ved å se på ikoniske figurer som viser svært like egenskaper og tegn. Publiserte teorier, essays og bøker som en diagnostisk tilnærming og diskusjon gjenspeiler ofte disse klassiske ADHD-karakteristikkene.

Et godt eksempel er den klassiske romanen Mark Twain skrev om "Huckleberry Finn" og vennen hans "Tom Sawyer" Til tross for Tom Sawyers vill og impulsive oppførsel, fantasi og kreativitet.
Historien viser at etter at guttene stadig har havnet i problemer, kan de til slutt komme seg ut av problemene ved å bruke kreativiteten og fantasien som et fremskritt i historien. Historien vil til og med få dem til å bli rike i fremtiden.

Noen studier som involverer kreativitet og ADHD hos voksne viser oss at personer med ADHD og autisme ofte er mer kreative i sitt voksne liv enn andre som ikke har diagnosen. Ifølge en studie publisert i (American Scientific Magazine). Studien viser at voksne diagnostiserte og ikke-diagnostiserte i gjennomsnitt oftere har valgt kunstneriske og kreative pårørendebærere eller hobbyer i livet enn andre sammenlignede grupper av mennesker.

10 måter å hjelpe foreldre med å håndtere negativ atferd

parent talking to her child

Vær oppmerksom på at dette ikke er en endelig liste, men bør være nyttig

Så, hvordan kan du hjelpe barnet ditt å være oppmerksom og lære mer positiv atferd for å hjelpe med å takle disse komplekse atferdsproblemene? Her er ti verdifulle måter foreldre kan lære som veiledning for barn med oppmerksomhetssvikt hyperaktivitetsforstyrrelse (ADHD)

Vis dem kjærlighet og omsorg

Omsorg for et barn med oppmerksomhetssvikt hyperaktivitetsforstyrrelse (ADHD) kan være utfordrende. Den impulsive, fryktløse og kaotiske atferden som er typisk for ADHD kan gjøre hverdagsaktiviteter utmattende og stressende Selv om det til tider kan være vanskelig, er det viktig å huske at et barn med ADHD ikke kan hjelpe oppførselen sin.

Folk med ADHD kan finne det utfordrende å undertrykke impulser, noe som betyr at de kanskje ikke stopper opp for å vurdere en situasjon eller konsekvensene før de handler.

Planlegg dagen

Planlegg dagen slik at barnet ditt vet hva som venter. Faste rutiner kan utgjøre en forskjell i hvordan et barn med ADHD takler hverdagen. For eksempel, hvis barnet ditt må gjøre seg klar til skolen, del det inn i strukturerte trinn for å vite hva de trenger å gjøre.

Sett klare grenser

Sørg for at alle vet hvilken oppførsel de kan forvente, og forsterk positiv oppførsel med umiddelbar ros eller belønning. Vær tydelig, bruk håndhevbare konsekvenser, som å ta fra et privilegium, hvis grensene overskrides, og følg disse konsekvent.

Vær positiv og gi de riktige instruksjonene

Gi spesifikk ros. I stedet for å si en general: "Takk for at du gjorde det," kan du si: "Du vasket oppvasken godt eller/godt gjort hvordan du satte lekene på plass. Takk skal du ha.«
Dette vil gjøre det klart for barnet ditt at du er fornøyd.

Hvis du ber barnet ditt om å gjøre noe, gi korte instruksjoner og vær spesifikk. I stedet for å spørre: "Kan du rydde soverommet ditt?" si: "Vennligst legg lekene dine i esken og legg bøkene tilbake på hyllen."Dette tydeliggjør hva barnet ditt trenger å gjøre og skaper muligheter for ros når de får det til.

Belønn god oppførsel

Sett opp en oppførselsplan ved å bruke stjerner eller tegn på et diagram, slik at god oppførsel kan gi barnet ditt et privilegium. For eksempel vil det å oppføre seg bra på en handletur få barnet ditt til å leke eller andre positive belønninger de elsker. Involver barnet ditt i det og la dem være med på å bestemme hvilke privilegier som skal være. Disse belønningsordningene er avgjørende for å endre fra tid til annen, ellers blir de kjedelige.

Ta grep tidlig

Se etter advarselsskilt. Hvis barnet ditt ser ut til å bli frustrert, overstimulert og i ferd med å miste selvkontrollen, grip inn. Distraher barnet ditt, hvis mulig, ved å ta dem bort fra situasjonen; det kan roe dem ned.

Vennebesøk og sosiale situasjoner

Sosiale situasjoner bør være korte og ikke når barnet kommer hjem fra skolen trøtt eller sulten eller når barnet kommer hjem etter en lang dag fra skolen. Inviter venner til å leke, noe som vil hjelpe barnet ditt ikke å miste selvkontrollen.

Fysisk trening og lek

Sørg for at barnet ditt får mye fysisk aktivitet i løpet av dagen. De kan klatre, late som leker, samhandle med andre barn og hjelpe barnet med sosiale ferdigheter, grovmotorikk og balanse for å hjelpe barnets selvtillit. Ved å klatre, eller leke i eller på et Klatretreningsstudio og lekeplassleker som hjelper barnet med fysiske bevegelser og tilbyr utfordringer eller ved å spille sport kan hjelpe barnet ditt å slite seg ut og forbedre søvnkvaliteten. Pass på at de ikke gjør noe for anstrengende eller spennende nær leggetid.

Ernæring og mat

Følg med hva barnet ditt spiser. Hvis barnet ditt er hyperaktivt etter å ha spist visse matvarer som inneholder tilsetningsstoffer eller koffein. Være bedre bevisst på hvilken mat og drikke som passer for barnet.

(Mat og ernæring finner du ved å søke etter hva som anbefales for ADHD)

Sengetid og natt

Hold deg til en rutine. Sørg for at barnet ditt legger seg til samme tid hver kveld og står opp til samme tid om morgenen. Unngå overstimulerende aktiviteter før leggetid, som dataspill eller TV-titting.

Søvnproblemer og ADHD kan være en ond sirkel. ADHD kan føre til søvnproblemer, som kan gjøre symptomene verre.

Mange barn med ADHD vil gjentatte ganger stå opp etter å ha lagt seg og ha avbrutt søvnmønster. Å prøve en søvnvennlig rutine kan hjelpe barnet ditt med å gjøre leggetid mindre av en slagmark.

Siste ord for foreldre

mother playing with her child

-Hjelp fra barnehage eller skole-

Barn med ADHD har ofte problemer med atferden sin på skolen, og tilstanden kan påvirke et barns akademiske fremgang negativt. Snakk med barnets lærere eller skole om barnets utdanningsbehov med en koordinator eller en psykiater om støtte til barnet ditt, eller riktig medisin som kan hjelpe barnet ditt om nødvendig.

Du har rett til å hjelpe ditt barns behov hvis den enkelte har blitt diagnostisert.
Hvis du mistenker at barnet ditt bærer noen av disse egenskapene og oppførselen, som jeg har beskrevet tidligere ovenfor, snakk med din koordinator/lærer og be om en diagnose eller assistanse fra en spesialist/psykiater for evaluering eller hjelp til barnet ditt.

RELATED ARTICLES